Tine er praktikant hos wecommunicate

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er ret så vilde med at have vores dygtige praktikant Tine Riis Møller på kontoret. På få dage blev hun en helt naturlig og vigtig del af vores lille team, og vi håber, at der vil komme mange flere af Tines slags forbi i fremtiden. Overvejer du praktik i et PR bureau? Så læs her, hvad Tine har på hjerte om os...

Jeg er i gang med mit 3. semester på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Da tiden i foråret var inde til at søge praktik, var jeg ikke i tvivl om, hvilke præferencer jeg havde i forhold til de kommunikative opgaver. Jeg tillod mig at være fast besluttet på at finde et sted, hvor jeg vidste, at jeg ville blive udfordret som kommunikatør og ikke som journalist.

Da vi på skolen havde forløbet ”PR og medierne” på 2. semester, blev jeg hurtig nysgerrig på faget og tænkte, at jeg i min praktiksøgen ville gå efter PR bureauer. Da jeg stødte på stillingsopslaget fra wecommunicate, kunne jeg se mig selv i opgaverne og søgte derfor stillingen.

Jeg er virkelig glad for at være havnet ved wecommunicate, og nu to måneder inde i mit forløb kan jeg sige, at min drøm om at blive udfordret som kommunikatør i den grad bliver opfyldt for hver dag, der går!

Hverdagen på det lille kontor

I august 2022 begyndte min praktik hos wecommunicate. Zenia er min vejleder, og hun tager virkelig godt hånd om mig og min trivsel. Under den daglige sparring drøfter vi alt fra arbejdsopgaver til mangel på kontorsnacks.

Vi har vores daglige gang i et hyggeligt og lyst kontorfællesskab på Thomas Helstedsvej i Skanderborg. Da vi er et lille team, har jeg oplevelsen af, at jeg hurtigt har fået opbygget et godt fællesskab med mine kollegaer, hvilket også gør det endnu federe at komme på arbejde.

Wecommunicate er et bureau, hvilket betyder, at vi har flere forskellige opgaver for flere forskellige kunder for hånden. Det er en dynamisk hverdag, hvor dét at være omstillingsparat er en vigtig evne at besidde. Der er godt gang i butikken, og jeg har som praktikant både ansvar og superfede opgaver for flere forskellige kunder.

Influencer marketing, tekstforfatning og godt med feedback

Jeg blev allerede indenfor den første måned sat på en lanceringskampagne, hvor jeg blandt andet var med til at planlægge og eksekvere et event. Derudover har jeg meget med influencer marketing at gøre, hvor jeg blandt andet står for en del research og kontakt med influencere.

Desuden skriver jeg pressemeddelelser og pitch samt anden tekstforfatning, og jeg arbejder med både bureauets egne SoMe såvel som kunders. Jeg får god, konstruktiv feedback på mine opgaver, hvilket gør, at jeg bliver bedre og bedre til mit arbejde.

Jeg har som praktikant fået tildelt de opgaver, der står i stillingsopslaget, som jeg i sig selv synes er spændende. Dertil gælder det om at tage skeen i egen hånd, hvis man gerne vil tildeles mere ansvar og andre opgaver, fordi ”politikken” lyder på, at hvis man føler, man er opgaven voksen, så har man mulighed for at være med på opgaven. Og lige præcis derfor synes jeg, at der ligger et stort personligt og fagligt udviklingspotentiale som praktikant hos wecommunicate, fordi de netop giver lov til at teste egne evner af.

Forholdet mellem teori og praksis

Jeg kan drage mange paralleller mellem min praktik og studiet. Skriftlig formidling er en stor del af studiet, og jeg har i høj grad fået mulighed for at finpudse mine skriftlige evner – specielt i form af udarbejdelse af pressemeddelelser, pitch, SoMe opgaver mm.

Her udvikler jeg også evnen til at udarbejde tekster, der passer til specifikke målgrupper. Og apropos målgrupper har jeg i den grad også haft gavn af mine researchevner. For i bund og grund kan man jo ikke begynde et kommunikationsprojekt uden at kende sin målgruppe – dét er vigtigt både i teoribøgerne OG i praksis.

I forhold til forløbet ”PR og medierne” og ikke mindst dertilhørende teori er der mange ligheder. Det er selvfølgelig anderledes at stå med i ”den virkelige verden”, men essensen af faget har lagt et godt grundlag i forhold til de praktiske processer. Praktikken har dog gjort mig skarpere i at skrive pressemeddelelser og pitch samt givet mig et godt overblik over det danske medielandskab.

Overall er jeg rigtig glad for, at jeg er i praktik hos wecommunicate. Jeg har rig mulighed for at omsætte teori til praksis, og jeg har en hverdag i det dynamiske bureauliv, hvor ingen uger ligner hinanden. Jeg har allerede tilegnet mig en masse brugbare erfaringer, som jeg helt sikkert kommer til at kunne bruge fremadrettet. Jeg er en del af et imødekommende, stærkt og ambitiøst team, som tager hånd om en masse spændende kunder og projekter. Det er en hverdag med fart på, men frygt ej: Hyggen bliver aldrig glemt ????

Lun på praktik? Så send din ansøgning til zenia@wecommunicate.dk, eller ræk ud til tine@wecommunicate.dk, hvis du gerne vil vide mere.

Del dette indlæg:

Flere indlæg