Anne-Sofie deler sine erfaringer som praktikant

Også denne gang ramte vi bullseye med Anne-Sofie Færk ombord som nuværende praktikant. Og vi er så heldige, at også hun har haft lyst til at dele erfaringer fra sine første måneder hos os – set fra et 6. semesters perspektiv. Dét er der kommet dette skriv ud af. Læs endelig med om, hvad praktik-hverdagen byder på hos Wecommunicate. Og tøv ikke med at hitte os en ansøgning, hvis du kan se dig selv sidde i Anne-Sofies stol til efteråret.

Tilbage i sensommeren 2020 startede jeg på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det kriblede i mine fingre for at få lov til at skrive fængende tekster, men også at lære om, hvordan man kommunikerer strategisk med målgrupper og mål som vejvisere.

Efter 2 år med spændende fag på skolebænken og et halvt års praktik, stod 6. semesters praktikperiode for døren. I min første praktikperiode fik jeg lov at udforske den mere journalistiske side af kommunikationsfaget, så denne gang var jeg fast besluttet på det modsatte. Jeg kiggede på adskillige praktikopslag, hvor det hurtigt gik op for mig, at det var bureauernes opslag, jeg læste til ende. Og her faldt jeg selvfølgelig over opslaget fra Wecommunicate, der bl.a. kunne tilbyde at arbejde med PR-planer, pitch, pressemeddelelser og projektledelse – og så var jeg solgt!

Smilende kollegaer og ny viden står i kø

Allerede fra dag ét følte jeg mig velkommen på det lille kontor i Skanderborg. Jeg blev modtaget med store smil, så man ikke kunne andet end at føle sig velkommen – og den følelse har bestemt varet ved!

Udover at være opgivet af smilende kollegaer, er jeg bestemt også omringet af høj faglighed fra både uddannede kommunikatører og journalister. Kombinationen gør, at hjælp, deling af erfaringer og ny viden aldrig er længere væk end bredden på et skrivebord.

Min vejleder Zenia står også hver eneste dag klar til at hjælpe og sparre – både når det gælder nye arbejdsopgaver, men også med alle de spørgsmål, der popper op i hovedet på en nysgerrig praktikant, der er helt grøn i bureauverdenen. Derudover har vi hver 14. dag en længerevarende snak om alt, hvad der måtte være nødvendigt.

Et hav af lærerige (og udfordrende) arbejdsopgaver

Min hverdag består af en balance mellem udfordringer og læring. På skolebænken blev jeg fyldt op med teorier, modeller og begreber, som uden tvivl ikke må blive undervurderet. Men hos Wecommunicate lærer jeg, hvordan det virkelige arbejdsliv fungerer, og hvordan man tager ansvar – både overfor kunder og kollegaer. Selvom det kan virke grænseoverskridende at være i dialog med kunder, journalister og ikke mindst influenter, som jeg kan blive en smule starstruck over, så kan jeg mærke, at det netop er her, jeg lærer og vokser som kommunikatør.

Siden jeg for knap to måneder siden trådte ind på kontoret, er jeg blev sat til et hav af forskellige arbejdsopgaver. Inden for influencer marketing har jeg særligt fået lov til at prøve kræfter med både research af influenter, kontakt til influenter samt overvågning og afrapportering af kampagner. Derudover er jeg blevet kastet ud i at lave både nyhedsbreve, SoMe-opslag, PR-planer, pitch og pressemeddelelser – selvfølgelig med god hjælp, sparring og konstruktiv kritik. De varierede opgaver stemmer overnes med praktikopslaget og giver både mulighed for at tage ansvar og et stort potentiale for at udvikle mine evner inden for kommunikation.

Hyggen bliver aldrig glemt

I starten af marts pakkede vi kontorsnacks, kaffekopper og kuglepinde ned i flyttekasser og skiftede adressen i Skanderborg ud. Vi ”bor” nu midt på Ryesgade, i hjertet af Aarhus.

Vi er et mindre team på seks unge kvinder, og selvom tastaturer og telefoner ofte er rødglødende, er der altid tid til en lille snak om de nyeste serier på Netflix, byens bedste bagerier eller en ny PR i fitness. For hos Wecommunicate bliver hyggen aldrig glemt!

Efter knap to måneder med en masse spændende og udfordrende arbejderopgaver, iskolde Pepsi Max og perfektbrygget kaffe er jeg ikke i tvivl om, at min praktikansøgning endte i den helt rigtige mail-indbakke. Praktikpladsen hos Wecommunicate giver mig nemlig både muligheden for at få et stærkt indblik i bureauverdenen, varierede arbejdsopgaver og ikke mindst en masse viden, der ikke kan findes i skolens teoribøger.

Skal du være Wecommunicates næste praktikant? Så send din ansøgning til zenia@wecommunicate.dk

Hvis du har nogle spørgsmål om livet som praktikant, er du også velkommen til at række ud til mig på anne-sofie@wecommunicate.dk

Del dette indlæg:

Flere indlæg